Trouwen in het rood
Trouwen in het rood

Trouwen in het rood

Een trouwjurk is meestal wit. Wit, de kleur van maagdelijkheid, en dus trouwde iedereen het liefste in het wit. Gelukkig zijn er soms vrouwen die het aandurven: trouwen in een andere kleur. Een mooie zachte tint, gewaagd zwart of: in het passievolle rood! Rood, de kleur van liefde! Dus waarom niet? Prachtig te combineren met zwart en ach, eigenlijk ook met wit. Dus waarom zetten we de bruidegom niet eens weg als een maagdelijk persoon? 😉

Trouwjurken in het rood hebben nog altijd een hoog prinsessengehalte. Het ziet er romantisch uit en is meteen een prachtige basis voor een themakleur voor het hele feestgebeuren. Want als je dan voor zo’n sprekende kleur gaat, dan voer je dat uiteraard helemaal door. Persoonlijk krijg ik er altijd een ‘Spaans’ gevoel bij. Waarschijnlijk te danken aan de rode Flamencodanseressen. Maar goed, dat is voor jou misschien wel heel anders.

Welke kleuren zijn mooi als themakleur bij rood?

Alles in het rood is mooi, maar misschien is een extra themakleur nog wel veel mooier. Zoals gezegd zijn rood en wit of rood en zwart mooi. Je kunt ook gaan voor een mooie combinatie met roze en wit, waardoor het iets romantisch krijgt. Maar je kan ook juist kiezen voor een niet-alledaagse kleurenmix. Maak het spannend met rood en paars, bijvoorbeeld.

Meer rood voor je trouwdag

Wat je zoal nog meer rood kan laten schitteren op je trouwdag?

  • Je boeket, machtig mooi in rood alleen of met bijvoorbeeld roze en wit
  • De aankleding
  • Trouwpak van je aanstaande/man
  • Kleding van de kinderen
  • Vraag of de gasten iets roods in hun kleding doen
  • Menukaartjes
  • Bedankjes
  • Natuurlijk kan je al met rood beginnen met de aankondigingen

Meer inspiratie nodig?

Heb je zin in inspiratie? Kijk dan maar eens op mijn pinterestbord!

Geef een antwoord